Κάτω τα χέρια από την Κυριακή – Αργία

FacebookTwitterGoogle+Share

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό-Ξενοδοχεία συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων για να μην περάσει η κατάργηση της Κυριακής – Αργίας, που δρομολόγησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση και η σημερινή αρνείται να τη νομοθετήσει ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο.

Ήταν και παραμένει αξίωση των μεγαλοεργοδοτών και πολυεθνικών στον κλάδο του εμπορίου, αλλά και του τουρισμού.

Είναι καθαρό ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν «τόνωσε την αγορά», δεν δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας, καλύτερους μισθούς. Έχουν ξεκληριστεί χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι που δεν άντεξαν τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Η κατάργηση της Κυριακής – Αργίας θα επιφέρει ακόμα την κατάργηση της προσαύξησης του 75% για την Κυριακή για όσους δουλεύουμε, αλλά κύρια καταργεί την εβδομαδιαία ανάπαυση των εργαζομένων κάτι που ήδη έχει ζητήσει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων από τη νέα συγκυβέρνηση απαιτώντας οι εργαζόμενοι του κλάδου να δουλέψουν όλο το καλοκαίρι χωρίς ρεπό για να «υποδεχτούμε» εμείς τα 25 εκατομμύρια τουρίστες και μεγαλοεργοδοσία ακόμα περισσότερα κέρδη.

Δεν πρόκειται να δεχτούμε παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στο εμπόριο, στηρίζουμε των αγώνα τους, παλεύουμε μαζί τους να μην περάσει η κατάργηση της Κυριακής-Αργίας.